De intocht van Sinterklaas in Groningen

Vaar met de sint mee op onze rondvaart boot, en geniet van dichtbij!

Zie ginds komt de Stoomboot!

Wat is er nou leuker met de kinderen dan de Sinterklaasintocht vanaf een boot mee te maken! Zaterdag 18 november varen we uit om 12:30 vanaf beDRIJFNAT onder de Herebrug richting de Hunze. Daar zullen de Sint en zijn Pieten hun intocht maken rond 13:00! Een heel spektakel voor de kleintjes, maar ook voor de ouders! 

Want wij hebben heerlijk snoepgoed en warme chocomel aan boord, een kopje snert en natuurlijk een verwarmend gluhweintje voor de ouders. Nadat de Sint en zijn Pieten te voet verder gaan richting de Grote Markt maken wij het rondje af tot het Kattendiep. Hiervandaan is het te voet goed te doen om ook nog op de Grote Markt de gezelligheid mee te pakken. Meer informatie over de intocht vind je hier. Leuk als de kleintjes verkleed komen!

Een kaartje kost 20 euro. Hiervoor krijg je:

  • 2,5 uur varen over de diepenring, waarvan 1 uur stilliggen bij de Hunze voor de komst van Sinterklaas.
  • Bij het stilliggen meren we aan bij Bij de Sluis (waar je gebruik van het toilet kan maken en eventueel een heerlijk ijsje kan bestellen).
  • 3 consumptiemuntjes: (snert met brood (ook vegan en glutenvrij)= 2 muntjes, warme choco met slagroom, gluhwein of andere drank = 1 muntje).
  • Snoepgoed!
  • Consumptiemuntjes zijn aan boord bij te kopen a 3 euro per stuk.
Koningsdag